Pagina's

zaterdag 22 september 2012

Kiprolletjes in romige tomatensaus

4 personen
- 50 g blanke amandelen, grof gehakt
- 50 g groene olijven zonder pit, grof gehakt
- 125 mg mozzarella, in kleine blokjes
- 4 uien, in parten
- 4 kipfilets
- zout en peper
- 2-3 el olijfolie
- 1 el tomatenpuree
- 500 g gezeefde tomaten
- 200 ml slagroom
- paprikapoeder
- 1 bosje basilicum

Bereiden: Houd van de amandelen en de olijven 1 tl apart. Halveer iedere kipfilet met een schep mes in 2 dunne schnitzels. Rol de schnitzels met een deegroller plat tussen vershoudfolie. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de amandelen en olijven erover. Steek ze vast met houten prikkers.
Verhit olie in een braadpan, bak de rolletjes rondom krachtig aan en neem uit de pan. Voeg de uien, de rest van de amandelen en olijven toe aan het bakvet en bak alles kort. Bak de tomatenpuree kort mee. Blus af met de gezeefde tomaten, de slagroom en ca. 150 ml water. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Leg de rolletjes weer terug in de saus en smoor het geheel afgedekt ca. 15 min op laag vuur.
Roer de basilicumblaadjes door de saus en serveer met ciabatta.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...