Pagina's

vrijdag 26 oktober 2012

Risotto met paddenstoelen en spek

4 personen
- 3 el olijfolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 100 g gerookte spekblokjes
- 250 g gemengde paddenstoelen
- 300 g risottorijst
- 200 ml donker bier
- 600 ml hete vleesbouillon van 1 tablet
- 8 mooie blaadjes salie
- 1 el boter




Bereiden: Verwarm 2 eetlepels olie in een wijde pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op lage stand. Voeg de spekreepjes toe en bak ze langzaam uit. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak op hoge stand nog een minuut. Roer de rijst erdoor en laat al roerend licht bakken tot alle korrels glanzen. Blus af met het bier en laat dit even op hoge stand koken tot het schuim is verdwenen. Giet dan de hete bouillon er beetje voor beetje bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg steeds genoeg bouillon toe en laat dit weer opnemen door de rijst. Na ongeveer 20 minuten is alle bouillon opgenomen en de rijst gaar. Frituur ondertussen in een koekenpan de salieblaadjes kort in de rest van de olijfolie zonder dat ze verkleuren. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout. Zet de warmtebron uit onder de risotto en roer de boter er goed door. Serveer de risotto direct met de salie erop en zet de pepermolen en Parmezaanse kaas op tafel. 

Tip: Vervang bier door witte wijn. Vervang salie door tijm.

Bron: Boodschappen.nl

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...