Pagina's

woensdag 24 oktober 2012

Knolselderijsoep met rode-uicrostini

4 personen
- 3 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 tl paprikapoeder
- 500 g knolselderij, geschild, in stukjes
- 150 g aardappelen, geschild, in stukjes
- 7 dl groente- of kruidenbouillon
- 100 ml kookrooom of demi creme fraiche
- 1 lente/bosui, in ringen
- 2 rode uien, in ringen
- 1 tl bruine suiker
- 75 g geraspte oude kaas
- 2 bruine pistolets of klein stokbrood, opengesneden

Bereiden: Verhit de helft van de olie en fruit hierin de ui, knoflook en paprikapoeder. Voeg de knolselderij en aardappel toe en bak deze 2 minuten mee. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes met deksel 20 minuten. Verwarm de ovengrill. Fruit voor de crostini de uiringen in de rest van de olie. Voeg de suiker en 1 eetlepel water toe en stoof 3 minuten. Rooster het brood licht onder de grill. Voeg de room bij de soep en pureer de soep. Schep de bosui erdoor. Verdeel de rode ui en kaas over het brood en gratineer onder de grill. Serveer de soep in kommetjes en leg de crostini erop of ernaast.

Bron: Boodschappen.nl

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...