Pagina's

zondag 28 oktober 2012

Walnotensemifreddo

4 personen
- 100 g walnoten
- 100 ml ahornsiroop
- 175 g suiker
- 1 vanillestokje
- 100 g lichte koekjes
- 4 verse eieren
- 400 ml slagroom
- 150 ml creme fraiche

Bereiden: Hak de walnoten grof. Kook de ahornsiroop met 75 g suiker 1-2 minuten op laag vuur. Roer de noten, op 1 el na, erdoorheen en kook ca. 1 minuut verder. Strijk het geheel dan dun uit op een stuk bakpapier en laat afkoelen.
Bekleed een ovenschaal met vershoudfolie (ca. 2,4 liter inhoud). Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit. Verbrokkel de koekjes grof. Splits de eieren. Klop de eiwitten en de slagroom apart van elkaar stijf en zet de ze afgedekt weg in de koelkast.
Klop de eierdooiers, het vanillemerg en 100 g suiker met de mixer in 3-5 minuten licht en romig. Spatel eerst de creme fraiche dan de verbrokkelde koekjes en dan de notenkaramel in stukjes erdoorheen. Spatel daarna de slagroom en het eiwitschuim erdoor. Doe de ijsmassa in de ovenschaal en strijk hem klad. Dek af met vershoudfolie en vries de massa 4-5 uur in, tot de massa bevroren maar niet hard is.
Laat de semifreddo 10 tot 15 minuten voor serveren bij kamertemperatuur ontdooien. Stort hem op een bord en verwijder de folie. Laat de semifreddo eventueel nog eens 10-15 minuten ontdooien. Bestrooi met de overige noten. Lekker met chocoladesaus.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...