Pagina's

maandag 29 oktober 2012

Bucatini met wilde paddestoelen en citroenolie

4 personen
- 750 g gemengde paddestoelen (cantharellen,
   champignons, eekhoorntjesbrood), gehalveerd of in vieren
- 100 g gerookt, doorregen spek, in dunne plakken
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
- 1 citroen
- 400 g pasta (b.v. bucatini)
- zout en peper
- 1 tl + 2-3 el olie
- 2 el boter


Bereiden: Rasp de schil van de citroen en meng met de peterselie. Pers de citroen en vang het sap op.
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
Bestrijk een grote pan met 1 tl olie en verhit hem. Bak het spek krokant in de pan. Bak de ui en de knoflook kort mee en neem uit de pan.
Verhit 2-3 el olie portiegewijs in het bakvet en bak de paddenstoelen daarin in 2-3 porties al roerend in ca. 5 minuten bruin (niet te veel in één keer, dan worden ze niet bruin). Doe dan alle paddestoelen in de pan en breng op smaak met zout en peper. Voeg de boter toe en bak alles op middelhoog vuur 2-3 minuten verder. Meng de spek erdoorheen en verhit kort. Roer het citroensap en de peterselie erdoorheen. Laat de pasta uitlekken en meng met de paddestoelensaus.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...