Pagina's

zondag 18 november 2012

Chocoladepudding met kersen

6 personen
- 100 g pure chocolade
- 1 zakje chocoladepuddingpoeder (om te koken)
- 4 el suiker
- 600 ml melk
- 1 pot kersen (370 ml)
- 1 tl maizena
- 2 el bruine rum
- 100 ml slagroom
- 1 vers eiwit
- zoutBereiden: (25 minuten, wachten 2 uur) Hak de chocolade grof. Roer het puddingpoeder en 2 el suiker door 100 ml melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Roer er het puddingmengsel doorheen en kook ca. 1 minuut op laag vuur. Smelt de helft van de chocolade in de pudding en laat afkoelen.
Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Meng 3 el sap met de maizena tot een papje. Breng de rest van het sap aan de kook en bind met het papje. Kook al roerend ca. 1 minuut op laag vuur. Voeg de kersen en de rum toe en laat afkoelen.
Klop de slagroom stijf en spatel met de rest van de chocolade door de koude pudding. Verdeel de pudding over 6 kleine ovenschaaltjes.
Klop het eiwit stijf met een snufje zout  en voeg geleidelijk 2 el suiker toe. De het schuim in een spuitzak met stervormige spuitmond. Spuit een toef eiwitschuim op de puddinkjes of schep het schuim erop met een lepel. Zet de oven op de grillstand en gratineer de puddinkjes 1-2 minuten onder de hete grill. Serveer met de kersensaus.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...