Pagina's

maandag 19 november 2012

Salade met gepocheerde peer en roquefort (Jamie)

6 personen
- 750 ml rode wijn
- 250 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 kaneelstokje
- 2 steranijs
- 1 sinaasappel
- 6 stevige conferenceperen
- handvol halve walnoten
- olijfolie
- 100 g ontbijtspek
- 50 g roquefort
- 250 ml magere yoghurt
- extra vierge olijfolie
- wittewijnazijn
                                              - sla zoals rucola, krulsla of babygem
                                              - 1/2 bosje bieslook, fijngehakt

Bereiden: (ca. 40 min + wachttijd) Schenk de wijn in een diepe pan en zet op middelhoog vuur. Voeg de suiker toe, het kaneelstokje en de steranijs. Schil de sinaasappel in brede repen (zonder wit) en voeg deze met het sap toe aan de pan. Breng zachtjes aan de kook.
Schil de peren en zet in de pan met de wijn. Draai het vuur laag en pocheer de peren 25-30 minuten tot ze net gaar zijn. Schep in een kom.
Breng de wijn opnieuw aan de kook en laat op hoog vuur minuten inkoken of tot de wijn ingedikt en stroperig is. Schenk de siroop over de peren en laat afkoelen.
Rooster de walnoten 10 minuten in de oven op 175 graden. en hak ze grof.
Bak het spek in een scheutje olijfolie in 3-4 minuten knapperig en goudbruin. Leg op keukenpapier.
Verkruimel de roquefort in een blender, voeg de yoghurt, een flinke snuf zeezout, versgemalen peper en een flinke scheut olijfolie toe en meng alles tot een gladde dressing. Breng op smaak en voeg eventueel een scheutje azijn toe.
Snijd de peer in dunne parten en verdeel over een schaal. Doe de slabladeren een kom met het grootste gedeelte van de bieslook, het spek en de walnoten en sprenkel de dressing erover. Schep alles door elkaar en verdeel over de peren. Strooi de resterende ingrediënten erover en serveer direct.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...