Pagina's

vrijdag 23 november 2012

Druivenbrood met taleggio

4 personen
- 250 g bloem
- 1/2 zakje gedroogde gist
- 1/2 el suiker
- 1/2 tl zout
- 1 el olijfolie
- 2 el rozijnen
- 100 ml zoete wijn
- 200 g (kleine) blauwe druiven
- 2 takjes rozemarijn
- 250 g taleggio


Bereiden: Kneed van de bloem, de gist, de suiker, het zout, de olijfolie en dl lauw water in ca. 10 minuten een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg en laat het in een afgedekte kom op een warme plaats ca. 45 minuten rijzen.
Week de rozijnen in de wijn. Was de druiven en verdeel de stukjes rozemarijn in stukken van ca. 3 cm.
Laat de rozijnen uitlekken en knijp het vocht er een beetje uit. Sla het deeg terug en kneed het nogmaals. Rol het deeg plat uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de druiven, de rozijnen en de takjes rozemarijn in het deeg en laat nog 15 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 225 graden. Bak het brood in ca. 15 minuten goudbruin. Neem het brood uit de oven en laat het op een roster ca. 10 minuten afkoelen. Eet het brood als het ng vers is en serveer er de taleggio bij.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...