Pagina's

zaterdag 24 november 2012

Patate e funghi al cartoccio (vispakketjes met paddenstoelen en aardappel)

4 personen
- 1 kg vastkokende aardappelen, in blokjes
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 500 g paddenstoelenmelange (b.v. shiitake,
   oesterzwammen, kastanjechampignons),
   in grote stukken
- 70 g roomboter, in stukjes
- 100 ml witte wijn
- 100 ml gevogeltefond
- 3 el muntblaadjes, in reepjes
- 4 stukken visfilet, b.v. koolvis, à 125 g


Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de aardappelen 5 minuten voor in water met zout. Bak de ui, knoflook en paddenstoelen in 20 g boter 5-8 minuten tot de ui glazig is. Voeg wijn en bouillon toe en schep de aardappelen en munt erdoor. Breng met zout en peper op smaak.
Verdeel het mengsel over 4 royale dikke vellen aluminiumfolie glimkant boven). Bestrooi de visfilet met zout en peper en leg op de groenten. Leg op elk wat stukjes boter. Vouw het folie iets omhoog en verdeel het wijnvocht erover. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht. Bak de pakketjes in de voorverwarmde oven in 13-15 minuten gaar.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...