Pagina's

donderdag 29 november 2012

Kabeljauw met saffraan en pilaf

4 personen
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 el olie
- 400 g basmatirijst
- ca. 10 saffraandraadjes
- 100 ml droge witte wijn
- ca. 600 g kabeljauw (haasje)
- zout en peper
- 1 el boter
- 100 ml slagroom
- 10 bosuitjes



Bereiden: (ca. 30 minuten) Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 1 liter water aan de kook met de bouillonblokjes. Verhit de olie in een ovenbestendige pan en bak er de rijst ca. 3 minuten in tot hij glazig wordt. Blus af met de bouillon en leg een deksel op de pan. Zet de pan 19 minuten in de oven.
Week de saffraan in 1 el van de wijn. Snijd de vis in stukken en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak er de stukken kabeljauw ca. 2 minuten in. Voeg de room, de wijn, en de saffraan toe en stoof het geheel rustig in ca. 8 minuten gaar. Breng op smaakt met peper en zout.
Snijd de bosuitjes in dunne ringen  Serveer de rijst met de kabeljauw in diepe borden en strooi er de bosuitjes overheen.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...