Pagina's

zaterdag 1 december 2012

Ragout van mosselen

4 personen
- 2 kg mosselen
- 75 g boter
- 250 g mosselgroenten
- 250 ml droge witte wijn
- 4 pasteibakjes
- 60 g bloem
- 125 ml slagroom
- 1/2 bakje dille, fijngesneden





Bereiden: Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de kapotte schelpen en de schelpen die openstaan. Verhit 15 g boter in een grote pan en bak de groenten 2 min. Draai het vuur hoog en voeg de mosselen en wijn toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig, dan worden alle mosselen tegelijk gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Verwijder beschadigde en ongeopende schelpen. Laat de mosselen afkoelen en haal ze uit de schelp. Houd een paar mosselen in de schelp achter voor garnering. 
Verwarm de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt de rest van de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer goed door elkaar met een garde of houten lepel en laat dit mengsel (roux) op laag vuur 5 min. zacht bakken. Schenk 500 ml kookvocht en de slagroom bij de roux en breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur binden. Voeg de mosselen en fijngesneden dille toe en breng op smaak met peper en weinig zout. 
Serveer de ragout in de bakjes. Garneer met wat mosselen in de schelp en een takje dille.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...