Pagina's

vrijdag 2 november 2012

Kip in zoetzure saus

4 personen
- 300 g basmatirijst
- 2 el olijfolie
- 300 g kipfilet, in stukjes
- 4 pakje tomato frito
- 2 el gembersiroop
- 2 el ketjap
- 1 pot zilveruitjes (340 g), uitgelekt
- 1 blik perzikschijfjes op siroop (410 g), uitgelekt
- 1/2 pak tuinerwten extra fijn (à 450 g, diepvries)





Bereiden: Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de kip op hoog vuur in 3 min. rondom goudbruin.
Voeg de tomato frito, gembersiroop, ketjap en uitjes toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zacht koken. Voeg de perziken en erwten toe en warm nog 5 min. mee. Serveer de rijst met de kip.

Bron: Allerhande (aangepast)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...