Pagina's

woensdag 31 oktober 2012

Turkse worstenbroodjes

4 personen
- 500 g mager lamsgehakt (of rundergehakt)
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 tl komijnpoeder
- 1/4 tl gemalen nootmuskaat
- 1/4 tl kaneelpoeder
- 1/2 tl gedroogde chilivlokken
- 1 tl mild paprikapoeder
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1 tl gedroogde munt
- 1 tl gedroogde oregano
- 8 velletjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
- 1 eierdooier, losgeklopt
- 1/2 tl sumak (of paprikapoeder)

Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Meng het lamsvlees, de knoflook, specerijen en kruiden in een kom en voeg peper en zout naar smaak toe.
Leg steeds 4 velletjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lange rechthoek. Verdeel de vulling over de deegrepen en vorm het aan één kant van het deeg tot een rol. Rol het deeg op, bestrijk de randen met water en druk de rol dicht. Bestrijk met eierdooier en bestrooi met sumak. Leg de rollen met de naad onder op de bakplaat en bak ze 20-25 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...