Pagina's

zondag 25 november 2012

Kleffe chocoladecake met kirschroom

4 personen
- 200 g pure chocolade
- 200 g gezouten boter
- 250 g suiker
- 5 eieren
- 1 el bloem
- 200 ml slagroom
- 2 el kirsch






Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de chocolade au bain-marie. Roer de suiker erdoorheen. Roer één voor één de eieren erdoorheen. Roer telkens tot ieder ei helemaal is opgenomen. Zeef de bloem erboven en spatel hem erdoorheen.
Giet het mengsel in een ingevette en met bloem bestoven taartvorm en bak ca. 20 minuten in de oven. Neem de cake uit de oven en laat hem op een rooster helemaal afkoelen.
Klop de slagroom met de kirsch lobbig. Serveer de cake in de vorm en schep er de kirschroom op.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...