Pagina's

maandag 26 november 2012

Selderij-crèmesoep met notencroutons

6 personen
- 1 kg knolselderij, in blokjes
- 250 g aardappels, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- 3-4 el olie
- 2 groentebouillonblokjes
- 1/2 bosje peterselie, fijngehakt
- 2 el walnoten, grof gehakt
- 3 sneetjes oud brood, in blokjes
- 1-2 tl vloeibare honing
- zout en peper
- 75 ml crème fraîche

Bereiden: (30 minuten) Bak de ui en knoflook in 1-2 el hete olie. Bak de selderij en aardappels kort mee. Voeg 1,25 l water en de groentebouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat alles afgedekt 20 minuten zachtjes koken.
Verhit 2 olie en rooster het brood goudbruin en krokant. Rooster de noten kort mee. Breng op smaak met zout en druppel er wat honing overheen.
Pureer de soep in de blender en breng op smaak met crème fraîche, zout en peper. Garneer de soep met de notencroutons.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...