Pagina's

donderdag 15 november 2012

Rode-uiensoep met munster

4 personen
- 2 el olijfolie
- 125 g gerookte spekblokjes
- 600 g rode uien,  in ringen
- 1 tl kerriepoeder
- 150 ml rode wijn
- 1,5 liter groentebouilloon
- 5 takjes tijm
- 8 tot 12 sneetjes stokbrood van 1 dag oud
- 200 g munster, geraspt (of taleggio of port salut)




Bereiden: (30 minuten) Verhit in een pan de olie en bak hierin het spek zachtjes knapperig. Voeg de uiringen toe, bak ze in 8 minuten zacht en laat licht kleuren. Strooi er het kerriepoeder over en bak 1 minuut. Voeg de wijn, bouillon en tijm toe en laat de soep 20 minuten zachtjes trekken.
Verwarm intussen de  ovengrill voor. Schep de soep in 4 ovenvaste kommen en zet op een bakplaat. Leg de sneetjes brood op de soep in de kommen en bestrooi ze royaal met kaas. Gratineer de soep onder de hete ovengrill tot de kaas bubbelt en begint te kleuren. Let op, dit kan snel gaan!

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...