Pagina's

woensdag 14 november 2012

Pompoenchutney

10 porties
- 1/2 oranje pompoen (ca. 400 g)
- 2 el olie
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 2 rode pepers, zaden verwijderd, fijngesneden
- 3 cm verse gemberwortel, fijn geraspt
- 1/2 tl kerriepoeder
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 2 kruidnagels
- 1 steranijs
- 150 g geleisuiker
- 150 ml wittewijnazijn
- 50 g rozijnen, geweekt in water
- uitgekookte jampotten, totaal 500 ml inhoud

Bereiden: Verwijder de zaden van de pompoen met een lepel en snijd de pompoen in blokjes van 1/2 cm. Verhit de olie in een steelpan en bak de sjalot en peper 2 minuten op matig vuur. Voeg de gember, kerrie, kaneel, kruidnagesl en steranijs toe en bak 1 minuut mee. Voeg de suiker, azijn en 100 ml water toe, breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur.
Verwijder de kruidnagels en steranijs. Voeg de pompoenblokjes en rozijnen toe en schep alles goed door elkaar. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Zorg ervoor dat de pompoenblokjes net gaar zijn maar wel hun beet houden.
Doe de hete chutney over in glazen potjes. Schep ze goed vol en draai de deksel erop. Laat de potjes omgekeerd afkoelen.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...