Pagina's

zaterdag 10 november 2012

Wildragout van paddenstoelen

6-8 personen
- 1 kg wildragout-vlees, in blokjes
- 50 g boter
- 100 g spekblokjes
- 500 g uien, in ringen
- 1 tl venkelzaad
- 2,5 flesje donker bier à 30 ml
- 1 steranijs
- klein bosje tijm
- 2 blaadjes laurier
- 2 el bruine basterdsuiker
- 2 winterwortels, in stukken


Bereiden ragout
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 500 g champignons, in vieren
- 2 el olie
- 100 ml slagroom
- 2 el fijngehakte bladpeterselie

Voorbereiden: (25 minuten + wachttijd) Dep de wildblokjes goed droog en bestrooi met zout en peper. Smelt 25 g boter in een braadpan en bak de spekblokjes in 3 minuten krokant. Voeg de ui en het venkelzaad toe en bak de ui op matig vuur in 5 minuten zacht en lichtbruin. Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de blokjes vlees in 2 delen op hoog vuur rondom bruin in 5 minuten. Doet het vlees bij de ui in de pan en voeg het bier, steranijs, tijm laurier en suiker toe en breng tegen de kook aan. Roer alles goed door en laat het vlees in 2 uur en 30 minuten met het deksel op de pan op heel laag vuur gaar worden. Doe de laatste 30 minuten de wortels erbij.

Bereiden: (35 minuten) Meng de boter met de bloem tot een deeg (beurre manié) en brokkel het in stukjes door het stoofgerecht. Roer het goed zodat de bloem en boter goed oplossen en het gerecht gelijkmatig dik wordt. Stop met toevoegen als je de ragout dik genoeg vindt.
Bak de champignons in de olie met wat zout en peper en roer ze door de ragout. Breng de ragout op smaak met zout en peper en laat het gerecht nog 20 minuten zachtjes koken om de bloem goed gaar te laten worden. Maak het gerecht af met room en bladpeterselie.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...