Pagina's

vrijdag 9 november 2012

Paddenstoelenpasteitje

4 personen
- 1 kruimige aardappel
- 50 g boter
- 25 g bloem
- 150 g gemengde paddenstoelen, in stukken
- 150 g oesterzwammen, in stukken
- 1 courgette, grof geraspt
- 250 ml bospaddenstoelenbouillon
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 ei, losgeklopt
- 4 ovenschaaltjes, 11 cm, ingevet



Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Kook in water met zout 5 min. Giet af en houd apart. 
Smelt 25 g boter in een steelpan, voeg de bloem toe en bak 5 min. op laag vuur (roux). Roer regelmatig. Verhit ondertussen de rest van de boter in een hapjespan en bak de paddenstoelen, oesterzwammen en courgette 5 min. op middelhoog vuur. 
Voeg de bouillon toe aan de roux en roer op laag vuur tot een dikke saus. Voeg bij de groenten en schep de aardappel erdoor. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de ovenschaaltjes. Dek af met een plak bladerdeeg. Duw met een vork de randjes aan. Bestrijk het bladerdeeg met het ei en bak de pasteitjes ca. 20 min. in de oven.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...