Pagina's

dinsdag 11 december 2012

Boerenkoolkroketjes met mosterdmayonaise

4 personen
- 500 g aardappels, geschild en in stukken
- zout en peper
- 250 g gesneden boerenkool
- 2 el boter
- 2 el grove mosterd
- 6 el mayonaise
- 2 el bloem
- 2 eiwitten
- 100 g panko (Japans broodkruim)
- 1 l olie



Bereiden: (ca. 1,5 uur) Doe de aardappels in een pan met koud water. Zorg dat ze onder water staan. Voeg wat zout toe en leg de boerenkool bovenop de aardappels. Kook het geheel met een deksel op de pan in 25-30 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en stoom ze even droog. Stamp het geheel fijn, meng er de boter doorheen en breng op smaak met zout en peper. Doet het mengsel in een spuitzak en maak er op een schaal rolletjes van. Dek af met folie en laat het geheel afkoelen in de koelkast.
Meng de mosterd met de mayonaise. Snijd de boerenkoolrolletjes in stukken en wentel ze in de bloem. Wentel ze vervolgens in het eiwit en daarna de panko.
Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 160 graden. Frituur de kroketjes in 4-5 minuten goudbruin in de olie. Schep de kroketten voorzichtig uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze warm met de mosterdmayonaise.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...