Pagina's

woensdag 12 december 2012

Uiencake met basilicum en brie

6 personen
- 250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd + extra voor de brie
- 3 eieren, losgeklopt
- 125 ml karnemelk
- grote bos basilicum (ca. 40 blaadjes)
- 50 g boter, gesmolten
- 150 g uien, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 175 g rijpe boerenbrie (brie de meaux)
- (mango) chutney voor erbij
- cakevorm 1,25 l inhoud, ingevet en bekleed met bakpapier



Bereiden: (30 minuten) Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng het bakmeel met de eieren en 50 ml van de karnemelk tot een dik mengsel. Roer de rest van de karnemelk erdoor.
Snijd de helft van de basilicumblaadjes heel fijn en voeg met de iets afgekoelde boter, uien en knoflook aan het beslag toe. Meng goed. Breng op smaak met zout en peper. Het moet een dik, schepbaar beslag zijn.
Bestuif de plakjes brie met wat bakmeel en klop het teveel eraf. Schep de helft van het beslag in de vorm, strijk glad en beleg met de plakjes brie. Verdeel de basilicumblaadjes erover schep de rest van het beslag erop. Strijk glad. Bak de cake 70-80 minuten in het midden van de oven en temper na 10 minuten de temperatuur naar 180 graden. Een satéprikker die je er in het midden insteekt moet er droog uitkomen. Stort de cake voorzichtig op een rooster en laat iets afkoelen. Serveer warm, in plakjes, en geef er wat chutney bij.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...