Pagina's

maandag 3 december 2012

Chocolademousse

4 personen
- 100 ml melk, verwarmd
- 150 g pure chocolade
- 100 ml slagroom
- 50 g witte basterdsuiker
- 2 el walnoten, gehakt
- 6 el bruine suiker
- bakplaat met bakpapier






Bereiden: Doe de warme melk in een hittebestendige kom en breek de repen chocolade erboven in stukjes. Hang de kom in de pan met heet water en laat de chocolade langzaam in de melk au bain-marie smelten. Haal de kom van de pan en laat het mengsel iets afkoelen. Roer het mengsel regelmatig door. 
Klop in een ruime kom de slagroom bijna stijf met de suiker. Spatel de slagroom in 2 of 3 gedeelten door de chocoladeSchep de mousse in glazen en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C. Teken cirkels van 6 cm op het bakpapier. Meng de walnoten met de bruine suiker. Strooi dit mengsel in de cirkels. Bak 6-7 minuten in het midden van de oven. Laat de chips iets afkoelen. Buig ze, voordat ze hard zijn, met het bakpapier aan 2 kanten iets omhoog. Trek ze van het bakpapier en serveer ze als garnering bij de chocolademousse.

Bron: Boodschappen (aangepast)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...