Pagina's

donderdag 6 december 2012

Gratin met gesmoorde uien en ham

4 personen
- 4 uien, in ringen
- 5 takjes tijm, alleen de blaadjes
- 1 el boter
- 2 el witte wijn
- peper en zout
- 600 g aardappelen, geschild en in schijfjes
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 400 ml slagroom
- 1 kippenbouillonblokje
- 250 gekookte ham in blokjes



Bereiden: (ca. 1 uur) Verhit de boter in een pan en bak er de uien ca. 6 minuten op middelhoog vuur in. Voeg de tijm en de wijn toe en leg een deksel op de pan. Laat de uien ca. 8 minuten op laag vuur smoren. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de aardappels met de slagroom, de knoflook en het bouillonblokje in een ruime pan en kook de aardappels rustig beetgaar in de room.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Roer de hamblokjes door de uien en schep het mengsel in een ingevette ovenschaal. Verdeel het aardappelmengsel over de uien en bak het geheel ca. 25 minuten in de oven.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...