Pagina's

vrijdag 7 december 2012

Kipschotel met pinda's

4 personen
- 800 g kruimige aardappels
- zout en peper
- 1 rode peper, fijngehakt
- 1 bos bosuitjes, fijngehakt
- 600 g kipfilet, in grote stukken
- 3 el olie
- 500 g gezeefde tomaten
- 250 ml barbecuesaus
- 2 el pindakaas
- 75 g geroosterde pinda's, grof gehakt
- worcestersaus
- 200 ml melk
- 1 el boter
- nootmuskaat
- 200 g mozzarella

Bereiden: (30 minuten, wachten 20 minuten) Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
Verhit 2 el olie in de pan en bak het vlees aan beide kanten bruin. Bak de bosuitjes kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over vier kleine of één grote ovenschaal.
Verhit 1 el olie in de gebruikte pan. Bak de rode peper en voeg de tomaten en barbecuesaus toe. Laat de pindakaas erin smelten en verwarm de saus nog ca. 5 minuten. Roer de helft van de pinda's door de saus en breng op smaak met worcestersaus. Verdeel over het vlees.
Giet de aardappels af. Voeg melk en boter toe en stamp alles fijn. Breng op smaak met zout en nootmuskaat. Verdeel de aardappelpuree over het vlees. Snijd de mozzarella in stukken en verdeel met de rest van de pinda's over de aardappelpuree. Bak 15 tot 20 minuten in de oven.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...