zondag 6 januari 2013

Frambozentrifle met mascarpone

Recept voor 8-10 personen
Bereidingstijd 30 minuten, wachttijd 4 uur

Ingrediënten
2 blaadjes gelatine
300 g frambozen, vers of diepgevroren en ontdooid
6 dl slagroom, op kamertemperatuur
merg van 1/2 vanillestokje
75 g poedersuiker, gezeefd
250 g mascarpone, op kamertemperatuur
1,5 dl droge sherry
12 lange vingers

Bereiden
Spoel een broodvorm (21 x 8 x 7 cm) met koud water om. Bekleed met bakpapier en laat ruim overhangen. Week de gelatine 5 minuten in koud water.
Pureer intussen 125 g van de frambozen en wrijf ze door een zeef.
Klop 4,5 dl van de slagroom stijf. Meng het vanillemerg en de suiker door de mascarpone. Spatel de mascarpone door de slagroom totdat deze goed gemengd is.
Knijp de gelatine uit en los op in 2 el kokend water. Roer 2 tl van het gelatinemengsel door de frambozenpuree en roer de resterende gelatine door het roommengsel.
Schep een laagje van ca. 1/2 cm room in de vorm en strijk glad. Besprenkel met een derde van de frambozenpuree. Doop de lange vingers in de sherry en leg ze in 3 rijen op de room. Bedek met een laagje room en druk de helft van de resterende frambozen tussen de lange vingers in de room. Herhaal met de andere lange vingers en dek af met de rest van de room. Vouw het bakpapier over de trifle en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
Klop voor het serveren de resterende slagroom stijf. Stort de trifle op een schaal en garneer met de slagroom en amandelschaafsel.

Bron: GoodFood

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...