Pagina's

dinsdag 1 januari 2013

Knolselderijsoep met coquilles en bloedworst

8 personen
- 2 el olijfolie
- 1 knolselderij van ca. 1 kg, in blokjes
- 5 sjalotjes, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1,5 dl witte wijn
- 1,5 l kippenbouillon
- nootmuskaat
- 1,3 dl slagroom
- 100 g bloedworst, in kleine stukjes
- 12 coquilles, horizontaal gehalveerd
- 50 g boter


Bereiden: (60 minuten) Verwarm de olie in een kookpan en verwarm de knolselderij, sjalotjes en knoflook toe. Laat enkele minuten zachtjes garen. Voeg de witte wijn toe en laat tot de helft inkoken. Voeg bouillon en nootmuskaat toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat 5 minuten afkoelen.
Schenk de soep in een blender en draai glad. Schenk de soep terug in de pan en voeg slagroom toe. Breng op smaak met peper en zout en warm de soep weer op.
Bak de bloedworst in een grote, droge koekenpan krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en veeg de pan schoon.
Breng de coquilles op smaak met peper en zout. Verwarm de koekenpan zeer heet en voeg de boter toe. Wacht tot de boter goed bruist en bak de coquilles 1 minuut aan beide kanten. Schep ze uit de pan en leg op een voorverwarmd bord.
Schep de soep in de borden en leg in ieder bord 3 gehalveerde coquilles en bestrooi met de stukjes gebakken bloedworst.

Bron: GoodFood

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...