Pagina's

woensdag 2 januari 2013

Gepofte aardappel met romige vulling

4 personen
- 4 grote vastkokende aardappelen à 200 g
- 3 el olijfolie
- 1 grote rode paprika
- 1/2 bekertje creme fraiche à 125 ml
- 100 g geraspte belegen kaas
- 1/2 rode ui, heel fijngehakt
- 2 el fijngehakte basilicum


Bereiden: (30 minuten, wachten 1 uur) Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappelen onder stromend water schoon en bestrijk ze rondom met olijfolie. Leg ze samen met de paprika op de bakplaat in het midden van de oven. Laat de aardappelen in ca. 45 minuten gaar worden. Neem de paprika na 20 minuten, als het vel zwartgeblakerd is, uit de oven. Leg de paprika 20 minuten in een afgedekte schaal. Verwijder daarna met een puntig mesje het velletje en snijd de zaadlijsten weg. Snijd de paprika in repen.
Neem de aardappels uit de oven en snijd overlangs een kapje eraf. Schep het aardappelkruim tot 2 cm van de rand eruit. Prak het aardappelkruim in een kom fijn en meng het met de crème fraîche, de helft van de kaas, de gesnipperde ui en de basilicum. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Vul de aardappelen hoog op met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de rest van de kaas erover en leg de reepjes paprika erop. Sprenkel er wat olijfolie over en laat de aardappelen in de oven in 20 minuten goudbruin kleuren.

Bron: Okoko

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...