Pagina's

zondag 27 januari 2013

Rode kool uit de oven

4 personen
- 2 el olie
- 500 g gehakt
- 1 kg aardappels, geschild en in stukken
- 500g rode kool uit pot, zak of diepvries
- 100 ml warme melk
- nootmuskaat
- 75 g boter
- 3 appels, geschild en in ringen
- 1 el kaneelpoeder
- 75 g gepelde walnoten, grof gehakt
- paneermeel


Bereiden: (45 minuten, oven 30 minuten) Verhit de olie en bak hierin het gehakt met zout en peper rul. Kook intussen de aardappels gaar. Verwarm de rodekool. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een luchtige puree van. Verhit de helft van de boter en bak hierin de appelringen aan beide kanten lichtbruin. Bestrooi met kaneelpoeder. Verdeel het gehakt over de bodem van een ovenschaal. Schep de rodekool erop met daarop de appelringen. Strooi er de walnoten over en dek af met een laag aardappelpuree. Bestrooi de aardappelpuree met paneermeel. Verdeel de rest van de boter er in vlokjes over en zet het gerecht in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is.

Bron: Boodschappen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...