Pagina's

maandag 28 januari 2013

Biefstuk met sjalotten-portsaus

4 personen
- 4 biefstukken
- zout en versgemalen peper
- 3 el arachideolie
- 25 g boter
- 250 g sjalotjes, gepeld en gehalveerd of in vieren
- 100 ml port of rode wijn
- 100 ml vleesfond of vleesbouillon
- 2 el bosvruchtenjam
- 1 el gehakte verse rozemarijn




Bereiden: (20 minuten) Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin het vlees goudbruin. Voeg de boter toe en bak het vlees 1,5 minuut per kant voor rood, 2-3 minuten per kant voor rosé of 4 minuten per kant voor doorbakken. Schep het vlees uit de pan en laat het afgedekt even rusten. Voeg de rest van de olie bij het bakvet en fruit de sjalotten erin. Blus af met port of rode wijn. Voeg de bouillon toe en stoof 3-4 minuten. Roer de bosvruchtenjam en rozemarijn erdoor. Serveer de sjalottensaus bij de biefstuk. Lekker met gekookte aardappels en sperziebonen.

Bron: Boodschappen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...