Pagina's

vrijdag 11 januari 2013

Spruitjestaart met komijnekaas

6 personen
- 500 g spruitjes, schoongemaakt
- 125 g + 50 g belegen komijnekaas, geraspt
- 75 g ui, fijngesneden
- 2 kleine teentjes knoflook, fijngesneden
- 150 ml melk
- 150 ml slagroom
- 4 eieren + 1 eierdooier om deegsterretjes
  mee te bestrijken
- 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 150 g crème fraîche
- snufje cayennepeper
- scheutje citroensap

Bereiden: ( 30 minuten, oven 15 + 65 minuten) Kook de spruitjes in ruim kokend water met 1 tl zout 3-5 minuten, ze moeten nog een stevige bite hebben. laat ze uitlekken en afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een ingevette quichevorm met het deeg en snijd de randen bij. Steek uit de afsnijdsels sterretjes.
Bekleed de vorm met bakpapier, vul met hulpvulling en bak 10 minuten. Neem het bakpapier en de vulling eruit en bak nog 3 minuten in de oven. Laat afkoelen en zet tot gebruik koel weg.
Meng de spruitjes met 125 kaas, ui en knoflook voorzichtig door elkaar en verdeel over de bodem.
Meng de melk, room en eieren en wat zout goed door elkaar schenk over de spruitjes. Bak de taart 60-65 minuten in de oven, totdat de bovenkant stevig en goudbruin van kleur is.
Leg de sterretjes op een kleine bakplaat en bestrijk met eierdooier. Bak ze in de oven met de taart 5-7 minuten mee totdat ze gaar en goudbruin zijn.
Meng voor de saus de crème fraîche, de rest van de kaas, cayennepeper en citroensap in een steelpannetje en verwarm zachtjes tot de kaas is gesmolten, maar laat niet koken.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...