Pagina's

donderdag 10 januari 2013

Varkenshaas met romige cranberrysaus

4 personen
- 2 varkenshazen à 300 g
- 1 el roze peperkorrels
- 1 tl kaneelpoeder
- 2 el olie
- 150 g cranberry's
- 1 el bruine basterdsuiker
- 100 ml slagroom
- 200 ml runderfond





Voorbereiden: (25 minuten) Kan 1 dag van tevoren. Halveer de varkenshazen en dep ze goed droog. Maal de peperkorrels in de vijzel en meng ze met de kaneel en 1 tl grof zeezout. Wrijf het vlees goed in met het specerijmengsel. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de varkenshazen in 4 minuten rondom bruin. Neem het vlees uit de pan, laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Voeg de cranberry's, suiker, room en fond toe aan de pan en breng alles aan de kook. Laat de saus op matig vuur 10 minuten koken tot de cranberry's open springen en de saus wat indikt. Breng op smaak met zout en peper. Doe over in een kom en laat afkoelen. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Neem het vlees 1 uur van tevoren uit de koelkast.

Bereiden: (35 minuten incl. oventijd) Begin een half uur van tevoren. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de gebakken varkenshaas op een bakplaat en gaar het vlees 15 minuten in de oven tot het rosé is (20 minuten voor doorbakken vlees). Laat het vlees 10 minuten rusten en verwarm intussen de saus in een steelpan. Snijd de varkenshaas in plakjes en serveer met de saus.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...