Pagina's

zaterdag 19 januari 2013

Zalm met rucola, basilicum en pistache

4-6 personen
- 1 zalmzijde met vel (1,4 kg)
- 80 g pistachenoten + 10 extra, grof gehakt
- 45 g rucola + extra voor erbij
- 45 g basilicumblaadjes
- 20 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 4 el extra vierge olijfolie
- 2 teentjes knoflook, grof gehakt
- sap en rasp van 1/4 (bio)citroen
- 30 g gedroogde cranberry's, gehakt




Voorbereiden: (voorbereiden 15 min., bereiden, 15 min., oven 25 min.) Kan 8 uur van tevoren.
Leg de zalm op een plank, verwijderd het vet aan de zijkant en het dunne staartstuk. Snijd het dikke deel bijna doormidden en klap open. Rooster de noten in een droge koekenpan op middelhoog vuur in 3 minuten en laat afkoelen.
Pureer in de keukenmachine de rucola en basilicum met de Parmezaan, afgekoelde noten, 2 el olijfolie, knofook, citroenrasp, zout en peper. Meng de cranberry's erdoor en vul de zalm ermee. Klap dicht en druk goed aan. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Roer het citroensap met 1 el olijfolie en wat zout en peper tot een dressing en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Bereiden: Begin 40 minuten van tevoren. Verwarm de oven voor op 180 graden. Wrijf de bovenkant van de zalm in met grof zeezout, versgemalen peper en 1 el olijfolie. Leg de zalm op een bakplaat met bakpapier en bak in 20-25 minuten Neem uit de oven en snijd in moten. Schep de citroendressing en extra noten door de rucola en serveer bij de vis.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...