Pagina's

vrijdag 18 januari 2013

Zoete gember-tomatensaus met munt

6-8 personen
- mespunt saffraandraadjes
- 100 ml witte wijn
- 2 el olie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 3 cm verse gemberwortel, geraspt
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 el honing
- 1 blikje gepelde tomaten à 4 g
- 10 verse muntblaadjes, fijngehakt


Bereiden: (30 minuten) Kan 2 dagen van tevoren.
Week de saffraan 5 minuten in de witte wijn. Verhit de olie in een steelpan en bak de ui, knoflook en gember zachtjes 3 minuten. Voeg de rode peper, kaneel en honing toe en bak 1 minuut mee. Schenk de wijn met saffraan en de gepelde tomaten in de pan en breng alles tegen de kook aan. Laat de saus 15 minuten zachtjes koken. Pureer de saus met een staafmixer en breng op smaak met wat zout. laat afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Warm de saus op in een steelpan en vlak voor het serveren de verse munt erdoor. Lekker bij gehaktbrood 101-nacht

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...