Pagina's

zondag 17 februari 2013

Aardappelkoekjes met zalm

4 personen
- 1/2 komkommer (ca. 200 g), in blokjes
- 125 g augurken, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 doosje tuinkers
- 250 ml volle yoghurt
- 150 ml mayonaise
- zout en peper
- suiker
- 1 ei
- 5-6 el bloem
- ca. 1 kg aardappelpuree
- ca. 5 el boter
- 150-200 g gerookte zalm

Bereiden: (45 minuten) Snijd de tuinkers uit het doosje. Houd wat tuinkers en komkommer apart voor garnering. Meng de yoghurt met de mayonaise, de komkommer, de augurken, de ui en de tuinkers. Breng op smaak met zout, peper en een beetje suiker.
Kneed het ei en de bloem door de puree. Verhit de boter portiegewijs in een grote pan. Leg 1 el aardappelpuree in de pan en druk deze plat. Bak elke kant in 2-3 minuten goudbruin. Laat de aardappelkoekjes op keukenpapier uitlekken en houd warm. Bak in totaal 20 aardappelkoekjes. Serveer met de gerookte zalm en de komkommerdip. Garneer met de rest van de komkommer en tuinkers.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...