zondag 17 februari 2013

Aardappelkoekjes met zalm

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten
1/2 komkommer (ca. 200 g), in blokjes
125 g augurken, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 doosje tuinkers
250 ml volle yoghurt
150 ml mayonaise
zout en peper
suiker
1 ei
5-6 el bloem
ca. 1 kg aardappelpuree
ca. 5 el boter
150-200 g gerookte zalm

Bereiden
Snijd de tuinkers uit het doosje. Houd wat tuinkers en komkommer apart voor garnering. Meng de yoghurt met de mayonaise, de komkommer, de augurken, de ui en de tuinkers. Breng op smaak met zout, peper en een beetje suiker.
Kneed het ei en de bloem door de puree. Verhit de boter portiegewijs in een grote pan. Leg 1 el aardappelpuree in de pan en druk deze plat. Bak elke kant in 2-3 minuten goudbruin. Laat de aardappelkoekjes op keukenpapier uitlekken en houd warm. Bak in totaal 20 aardappelkoekjes. Serveer met de gerookte zalm en de komkommerdip. Garneer met de rest van de komkommer en tuinkers.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...