Pagina's

maandag 18 februari 2013

Zoetzure kalkoen met abrikozen

4 personen
- 1 el maizena
- 250 ml sinaasappelsap
- 2 el sojasaus
- 3 el rijst- of wittewijnazijn
- ca. 2 el suiker
- 2 uien, in ringen
- 1 stuk gember (20 g), geraspt
- 50 g gedroogde abrikozen, in vieren
- 500 g kalkoenschnitzel, in repen
- zout en peper
- 2 el cashewnoten
- 2 el olie

Bereiden: Roer voor de saus de maizena met 4 el sinaasappelsap glad. Breng de rest van het sap, de sojasaus, azijn en 2 el suiker aan de kook. Roer het maizenapapje erdoorheen en laat 2-3 minuten zachtjes koken.
Rooster de cashewnoten in een wok of een droge koekenpan. Neem uit de pan. Verhit de olie in de wok en bak het vlees ca. 5 minuten. Bak de uien en de gember kort mee. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de zoetzure saus en de abrikozen toe, breng aan de kook en kook al roerend 1-2 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje suiker. Roer de cashewnoten erdoorheen. Garneer eventueel met koriander en serveer met rijst.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...