Pagina's

maandag 4 februari 2013

Biefstuk met appel, spek en spinazie

4 personen:
- 1 kleine knolselderij, in stukken
- 250 ml melk
- 1 groentebouillonblokje
- 3 el boter
- zout en peper
- nootmuskaat
- 2 goudrenetten, in partjes
- 4 biefstukken
- 1 el olie
- 100 g spekblokjes
- 150 g jonge spinazie


Bereiden: (45 minuten) Doe de knolselderij met de melk in een pan en doe er voldoende water bij zodat de knolselderij net onder staat. Voeg het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Kook de knolselderij in 10-15 minuten gaar. Giet af en bewaar het kookvocht. Pureer de knolselderij in de keukenmachine en voeg 2 el boter en wat van het kookvocht toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 1 el olie en 1 el boter in een pan en bak de biefstukken ca. 2 minuten aan beide kanten. Leg de biefstukken op een schaal zet ze 6-7 minuten in de oven, tot het vlees veerkrachtig maar niet hard aanvoelt.
Verhit het bakvet en bak de spekblokjes en de appelparten er in ca. 5 minuten goudbruin in. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken. Neem de biefstuk uit de oven en laat ca. 3 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de knolselderijpuree, de spinazie, het spek en de appel.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...