Pagina's

dinsdag 5 februari 2013

Quiche lorraine

6-8 personen
- 7 plakjes bladerdeeg
- 5 eieren
- zout en peper
- 250 g spekreepjes
- 5 takjes tijm
- 200 g gruyère
- 200 ml slagroom of crème fraîche
- bakpapier
- bakbonen




Bereiden: (15 minuten, oven 50 minuten) Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ingevette taartvorm met het bladerdeeg en snijd de randen bij. Leg een vel bakpapier op de deegbodem en verdeel er de bakbonen over. Bak de deegbodem 10 minuten in de oven. Verwijder de bonen en het bakpapier en bak nog in ca. 5 minuten droog.
Verhit een koekenpan en bak daarin de spekreepjes in 4-5 minuten goudbruin. Ris de blaadjes tijm van de takjes en snijd de gruyère in blokjes.
Verdeel het spek, de tijm en de gruyère over de taartbodem. Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met zout en peper. Giet het mengsel over de deegbodem en bak de quiche 35-40 minuten in de oven.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...