Pagina's

zondag 3 februari 2013

Cheesecake met witte chocolade

10-12 personen
- 100 g boter + extra voor invetten
- 300 g spritsen, gestampt
- 150 g witte chocolade
- 7 blaadjes gelatine
- 60 ml melk
- 500 g zachte roomkaas
- blikje gecondenseerde melk (395 ml)
- 300 ml slagroom
- pulp van 6 passievruchten
- 125 g fijne kristalsuikerBereiden: (50 min., afkoelen 45 min.,opstijven minimaal 6 uur) Vet een springvorm van 23 cm in met boter. Meng de spritsen met de boter en druk het mengsel op de bodem van de taartvorm. Zet 30 minuten in de koelkast.
Verwarm intussen de chocolade au bain-marie en roer tot het mengsel glad is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Verwarm de melk in een pan op middelhoog vuur tot net onder het kookpunt. Knijp de gelatineblaadjes uit, voeg ze toe aan de warme melk en roer tot de gelatine is opgelost.
Meng de roomkaas, gecondenseerde melk en het melkmengsel in de keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg de chocolade toe en meng kort. Klop de slagroom tot zachte pieken en spatel door het chocolademengsel.Schenk in de taartvorm en laat 6 uur tot een nacht in de koelkast opstijven.
Pureer intussen de passievruchtpulp kort in de keukenmachine om de pitjes te scheiden van de pulp. Schenk door een zeef. Bewaar de pitjes en het sap maar gooi de pulp van de vrucht weg.
Verwarm de suiker en 100 ml koud water in een steelpan op laag vuur en roer om de suiker op te lossen. Draai het vuur iets hoger en laat het mengsel 6-8 minuten koken tot een gouden karamel terwijl je de pan af en toe wentelt en de zijkanten van de pan met een nat deegkwastje schoonmaakt. Voeg het passievruchtsap en 60 ml water toe (voorzichtig, het spat!), draai het vuur lager en roer tot het mengsel glad is. Laat een beetje afkoelen en roer de pitjes erdoor. Laat tot gebruik in de koelkast staan.
Besprenkel de cheesecake met de passievruchtsaus en serveer.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...