Pagina's

zaterdag 9 februari 2013

Gebakken rijst met garnalen

4 personen
- 3 el zonnebloemolie
- 3 eieren, losgeroerd
- 2 kleine rode pepers, zaadjes verwijderd, fijngesneden
- 6 bosuitjes, in dunne reepjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 400 g gepelde rauwe garnalen, staartjes eraan
- 200 g rijst, gaargekookt
- 80 ml sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 2 el zoete chilisaus
- 120 g diepvriesdoperwten
- korianderblaadjes

Bereiden: (30 minuten) Verhit 1 el zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de eieren eraan toe en roer ze 1-2 minuten tot ze licht stollen. Schep dit op een bord en zet apart.
Voeg de rest van de olie toe en roerbak de rode peper, bosui en knoflook 1 minuut. Voeg de garnalen toe en roerbak 2-3 minuten tot ze roze zijn. Voeg het roerei, de gare rijst, sojasaus, sesamolie, chilisaus en doperwten toe en roerbak 2-3 minuten of tot alles is doorgewarmd. Bestrooi met korianderblaadjes en geef er eventueel limoenpartjes bij.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...