Pagina's

zondag 10 februari 2013

Pompoensoep met limoen en chilipeper

4 personen
- 1 flespompoen, geschild en in stukken
- zout en peper
- 3 el olie
- 1 ciabatta
- 1/2 tl kerrie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 2 rode pepers, in ringetjes
- 1 groentebouillonblokje
- 1 limoen



Bereiden: (40 minuten) Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de pompoenstukken op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met zout en peper en druppel er 1 el olie overheen. Rooster de pompoen ca. 25 minuten in de oven.
Scheur de ciabatta in grove stukken en meng met 1 el olie, de kerrie en een snuf zout. Neem de pompoen uit de oven en schep de parten van de bakplaat. Verdeel de stukken ciabatta over de bakplaat en bak ze in ca. 10 minuten.
Verhit 1 el olie in een pan en fruit er de ui, de knoflook en de rode peper ca. 4 minuten in. Voeg 1 liter water toe, het bouillonblokjes en de geroosterde pompoenparten. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 5 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Breng op smaak met zout en peper. Was de limoen, dep hem droog en rasp de schil. Serveer de soep en strooi er op het laatst de limoenschil en de croutons over.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...