Pagina's

vrijdag 22 februari 2013

Kabeljauw met kruidenkorst

4 personen
- 750 g aardappels, geschild en in stukken
- zout en peper
- 2 takjes peterselie, fijngesneden
- 5 sprieten bieslook, fijngesneden
- 5 el zachte boter
- 5 el paneermeel
- 500 g kabeljauwfilet (haasje)
- 150 ml melk
- 2 tl mosterd




Bereiden: (40 minuten) Kook de aardappels in 20 minuten gaar in water met zout. Meng de kruiden met 3 el zachte boter en het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Verdeel de kabeljauw in porties en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de vis met zout en peper verdeel er het kruiden-botermengsel over. Bak de vis ca. 15 minuten in de oven.
Giet de aardappels af en laat ze droogstomen. Pureer de aardappels en meng 2 el boter en de melk erdoorheen. Breng op smaak met zout en mosterd. Serveer de vis met de puree.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...