Pagina's

donderdag 21 februari 2013

Oosters stoofvlees

4 personen
- 500 g magere runderlappen, in blokjes
- 50 g boter
- 1 el wokolie
- 4 sjalotjes of 1 grote ui, gesnipperd
- 3 el ketjap manis of sojasaus
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl gemalen komijn
- 1 el bloem
- 7 dl runderbouillon of fond
- 2 el wittewijnazijn
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- maizena of allesbinder

Bereiden: (2,5 uur) Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg de sjalotjes toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg ketjap, gember, komijn en bloem toe en bak nog 3 minuten. Verwarm de bouillon en giet deze over het vlees. Voeg de azijn en laurierblaadjes met de kruidnagels erin gestoken toe. Breng aan de kook en stoof zachtjes met deksel 2 uur. Verwijder laurier en kruidnagel. Breng op smaak met zout en peper. Bind de saus eventueel met aangelengde maïzena of allesbinder. Lekker met rijst of gekookte aardappels en broccoli of sperziebonen.

Bron: Boodschappen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...