Pagina's

maandag 11 februari 2013

Quiches met roquefort en rode ui

8 personen
- 8 blaadjes bladerdeeg
- 5 eieren
- zout en peper
- 2 takjes rozemarijn, alleen de naaldjes
- 4 rode uien, in ringen
- 1/2 el bruine basterdsuiker
- 3 el balsamico
- 200 g roquefort
- 200 ml slagroom of crème fraîche
- bakpapier
- bakbonen


Bereiden: (15 minuten, oven 50 minuten) Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed 8 kleine ingevette taartvormpjes met het bladerdeeg en snijd de randen bij. Leg bakpapier op de deegbodem en verdeel er de bakbonen over. Bak de deegbodems 10 minuten in de oven. Verwijder de bonen en het bakpapier en bak nog in ca. 5 minuten droog.
Verhit 1 el boter in een pan en fruit er de uien 6-8 minuten in. Bestrooi met de basterdsuiker en laat even karamelliseren. Blus af met de balsamico. Meng de rozemarijnnaaldjes door de uien en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het uimengsel over de bodems. Verbrokkel er de roquefort overheen. Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met zout en peper. Giet het mengsel over de deegbodem en bak de quiche 25-30 minuten in de oven.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...