Pagina's

donderdag 7 februari 2013

Tomaten-groentesoep

6 personen
- 2 uien
- 300 g winterpeen
- 4 stengels bleekselderij
- 1 prei
- 1 zakjes selderij (40 g)
- 3 laurierblaadjes
- 1/4 knolselderij, geschild
- 500 g romatomaten
- 3 groentebouillontabletten
- 2 el olijfolie
- 1 groot blikje tomatenpuree (140 g)Bereiden: (75 minuten) Halveer 1 ui. Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af en doe deze uiteinden in een vergiet. Voeg de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en groen van de prei toe. Haal de blaadjes van de bladselderij en voeg de stengels toe. Was alles zorgvuldig, snijd in stukken en breng in een ruime pan met 11/2 liter water, de gehalveerde ui en de laurier aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. trekken.
Snijd ondertussen de winterpeen, bleekselderij, prei en knolselderij in stukken. Snipper de tweede ui en snijd de tomaten in kwarten.
Maak een theedoek nat, wring uit en leg in het vergiet. Zet deze op een pan. Schenk de bouillon met de groente erdoor en vang de bouillon op in de pan. Breng op smaak met de bouillontabletten, peper en zout. Verhit de olie in de schoongemaakte soeppan en fruit de gesnipperde ui 3 min. Voeg de tomaten en tomatenpuree toe en bak 4 min mee.
Voeg de bouillon en de gesneden groenten toe en breng aan de kook. Laat de soep 8 min. koken. Pureer met de staafmixer. Snijd de blaadjes van de bladselderij fijn en voeg toe. Lekker met stevig bruinbrood.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...