Pagina's

woensdag 6 februari 2013

Kabeljauwburger met aardappelsalade

4 personen
- 1 kg aardappels
- 2-3 tl mosterdzaad
- 1 ui, gesnipperd
- 4 el olie
- 2 el appelazijn
- 5 augurken, in plakjes
- 150 g cherrytomaten, gehalveerd
- 2 el crème fraîche
- 3 el mayonaise
- ca. 100 ml augurkennat
- 6 takjes dille, fijngesneden
- 2 sneetjes oud witbrood, fijngemalen
- 600 g kabeljauwfilet, fijngesneden
                                              - 1 ei
                                              - 2 el citroensap
                                              - zout en peper

Bereiden: (1 uur, wachttijd 30 minuten) Was de aardappels en kook ze ca. 20 minuten in water met zout. Spoel de aardappels onder koud stromend water, schil ze en laat ze verder afkoelen. Rooster het mosterdzaad 1-2 minuten in een droge pan en neem uit de pan.
Verhit 2 el olie en fruit de ui glazig. Giet er 75 ml water en de azijn bij en kook 1-2 minuten op laag vuur. Giet alles in een kom. Snijd de aardappels in schijven in de kom en meng het geheel voorzichtig. Laat 30 minuten trekken.
Roer de crème fraîche, de mayonaise, het augurkennat en het mosterdzaad door elkaar. Meng samen met de tomaten en augurken voorzichtig door de aardappels.
Stamp de vis, het ei, de dille, het broodkruim en de citroensap met een aardappelstamper tot een grove massa. Breng op smaak met ca. 1 tl zout en peper. Vorm er 8 burgers van. Verhit 2 el olie in een grote pan. Bak de burgers daarin op middelhoog vuur aan beide kanten in 3-4 minuten goudbruin. Breng de aardappelsalade op smaak en dien alles op.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...