Pagina's

maandag 25 maart 2013

Aardappelbeignets

4 personen
- 500 g kruimige aardappels, in stukken
- 60 g boter
- 125 g bloem om te bestuiven
- 2 goudrenetten, grof geraspt
- 2 el amandelen, geschaafd








Bereiden: Kook de aardappels gaar en giet ze af. Stamp ze met 25 gram boter tot een gladde puree. Meng beetje bij beetje de bloem door de aardappelpuree tot een deeg. Rol dit op een met bloem bestoven werkblad uit tot 1/2 cm dik. Steek er rondjes van 10 cm uit (gebruik eventueel een glas). Leg op de helft van elk rondje geraspte appel en amandel. Vouw de rondjes dicht en druk de randen goed op elkaar. Bak de beignets in de rest van de boter in 7-8 minuten goudbruin. Lekker met rundervinken en doperwten.

Bron: Boodschappen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...