Pagina's

dinsdag 26 maart 2013

Biefstuk met limoen-chilihollandaise en ovenaardappels

4 personen
- 1 kg aardappels, geschild, in partjes
- 1 tl paprikapoeder
- 6 el olijfolie
- 100 g panko
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 30 g gember, fijngehakt
- 8 peperkorrels, gekneusd
- 5 el wittewijnazijn
- 200 g geklaarde boter
- 1 rode peper, fijngehakt
- 3 verse eidooiers
- sap van 1 limoen
- zout
                                              - 4 biefstukken
                                              - 2 el olie

Bereiden: Verwarm de oven voor op 175-200 graden. Roer voor de aardappels het paprikapoeder, peper en zout door de olie. Roer de aardappels goed door de olie en de panko. Verdeel ze over een bakblik en bak ze 50-60 minuten in de oven. Draai ze af en toe om.
Breng voor de hollandaisesaus 100 ml water met de wijn, sjalotten, gember en peperkorrels aan de kook. Kook het geheel tot 2/3 in, giet door een zeef en laat afkoelen.
Roer de eidooiers door het azijnmengsel, verwarm au bain-marie en klop het mengsel tot een romig schuim. Voeg al kloppend druppelsgewijs de boter toe. Breng op smaak met limoensap, de rode peper en wat zout. Houd het mengsel warm in een waterbad van ca. 50 graden. Voeg druppelsgewijs een beetje warm water toe als de saus te dik wordt.
Dep de biefstukken droog. Verhit de olie op hoog vuur en bak de biefstuk aan elke kant ca. 2 à 3 minuten op middelhoog vuur. Serveer met de hollandaisesaus en ovenaardappels. Lekker met een groene salade.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...