Pagina's

zondag 24 maart 2013

Crème caramel

4 personen
- 1 vanillestokje
- 400 ml melk
- boter om in te vetten
- 8 el suiker
- 2 eieren
- 2 eidooiers







Bereiden: (20 minuten, oven 40 minuten, wachttijd 6 uur) Snijd het vanillestokje in de lengte open en doe hem samen met de melk in een pan. Verwarm de melk, neem de pan van het vuur en laat afgedekt ca. 15 minuten staan. Vet 4 soufflévormpjes (doorsnede 6 cm) in met boter.
Breng 6 el suiker met 2 el water aan de kook en laat op matig vuur karamelliseren. Giet de hete karamel in de soufflévormpjes.
Verwarm de oven voor op 125-150 graden. Klop de eieren en de dooiers met de suiker los. Meng het eimengsel door de inmiddels wat afgekoelde melk en zeef het mengsel. Giet het mengsel in de soufflévormpjes boven op de karamel. Zet de vormpjes in een braadslee en vul de braadslee voor de helft met water. Zet de braadslee ca. 40 minuten in de oven tot de crème niet meer beweegt als je voorzichtig tegen de bakjes tikt. Laat de vormpjes afkoelen en zet minstens 5 uur in de koelkast. Snijd met een dun mesje langs de rand van de crème en stort de crèmes op bordjes.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...