Pagina's

zaterdag 16 maart 2013

Lams-abrikozencurry

4 personen
-1 kg lamsvlees (van de bout), in blokjes
- 250 g sjalotten, gesnipperd
- ca. 20 g verse gember, geschild en fijngehakt
- 2 rode pepers, fijngehakt
- 2 el pijnboompitten
- 3 el boter
- zout
- 2 el kerrie
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gemalen koriander
- 1 kaneelstokje
- 100 g gedroogde abrikozen
- 600 g vastkokende aardappels

Bereiden: (45 minuten, stoven 1,5 uur) Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Neem de pitten uit de pan en verhit de boter in de pan. Braad het vlees portiegewijs rondom bruin. Bestrooi met zout en neem het vlees uit de pan. Fruit de sjalotten, gember en rode peper in het braadvet. Voeg het vlees weer toe en bestrooi met kerrie, kurkuma en koriander. Fruit kort mee. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook. Voeg het kaneelstokje en de abrikozen toe. Laat het geheel 1,5 uur stoven.
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Voeg de aardappels na ca. 1 uur stooftijd toe aan de curry. Rode pijnboompitten door de curry en breng op smaak met zout en eventueel kerrie.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...