Pagina's

vrijdag 15 maart 2013

Zalm-forellentartaar

4 personen
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 4 takjes basilicum, alleen de blaadjes, in reepjes
- 1 citroen
- 250 g gerookte zalm
- 250 g gerookte forel
- zout en peper
- 2-3 el boter
- 4 dikke plakken wit boerenbrood





Bereiden: (20 minuten) Was de citroen met heet water en dep hem droog. Rasp de helft van de schil eraf. Knijp het sap uit de citroen. Snijd de zalm en de forel in blokjes. Meng de vis met de sjalotjes, basilicum, citroenrasp en 4 el citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de boter portiegewijs in een pan. Bak telkens plakken brood goudbruin aan beide kanten. Verdeel de tartaar over de plakken brood en serveer direct.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...